Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanski premijer Boris Džonson upozorio je da će situacija u vezi s koronavirusom postati još teža pre nego što se poboljša, u pismu koje je poslao svakom domaćinstvu u zemlji.

Džonson, koji je u samoizolaciji pošto je potvrđeno da je zaražen koronavirusom, naveo je da bi oštrija ograničenja mogla da budu uvedena ako bude neophodno, prenosi BBC.

„Od početka smo se trudili da uvedemo prave mere u pravo vreme. Nećemo oklevati da idemo dalje (s merama) ako nam naučni i medicinski savetnici kažu da to moramo da učinimo“, napisao je Džonson u pismu poslatom u 30 miliona domaćinstava.

Džonsonova vlada je prošle nedelje uvela oštre mere protiv širenja korona virusa, među kojima su zabrana javnih okupljanja više od dve osobe i zatvaranje svih radnji koje ne prodaju neophodnu robu.

On je najavio da će Britanci dobiti i letke s detaljnim uputstvima vlade o izlasku iz domova i zdravstvenim informacijama.

Taj potez usledio je posle kritika da vlada do sada nije dala jasne savete u vezi s pandemijom.

Zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod više od 17.000 ljudi u Velikoj Britaniji, od kojih je umrlo više od 1.000.