Hvar i pica Foto:Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia// Digifoodstock / Profimedia

Pekara na ostrvu Hvaru privukla je pažnju cenama svoje džambo pice. Kako su objavili tamošnji mediji, cena najskuplje pice je 480 kuna ili čak 7.496 dinara!

Vlasnik te pekare je Tom Lekaj, a o cenama pice govorio je njegov brat Marjan Lekaj. Za Slobodnu Dalmaciju rekao je da su u pitanju stare cene i da ovo nije ništa novo.

„Naš cenovnik ima, lepo piše sve. Ima i skuplje. Vidiš, džambo pica margarita – 320 kuna (4.997 dinara), džambo peperoni – 400 kuna (6.247 dinara), a imaš i ovaj džambo hvarmiks, samo ona košta 480 kuna (7.496 dinara). Idu razni ovi dodaci gore. Odlična pica“, rekao je Marjan za Slobodnu Dalmaciju.

Ko neće, ne mora da kupi

Na pitanje kako može pica u pekari da košta gotovo 500 kuna Marjan kaže:

„Lepo, može, takav imamo biznis plan. Ovaj poslovni model je naš. Ima do mene metar odmah druga pekara i pica je po 30 kuna (468 dinara). Sto metara dalje još drugi lokal i manja cena, 15 kuna (234 dinara). Znaš, svaki čovek može da bira, neki biraju svaki put nešto drugo“.

Kaže da skoro 500 kuna za džambo picu u pekari nije pljačka i da svako može da bira hoće li da je jede.

„Nije to pljačka. Imaš izbor da jedeš. I različite cene. Mi smo u samom početku imali najskuplje. Ako je 30 kuna (468 dinara) pica, kod mene je duplo. I nikad problema nije bilo. Dobro, hajde, možda dva odsto nekad. Naši ljudi, neki. Žene. Kaže on, zvaće policiju. Pa šta ima policija s picama?! A ti zovi kad hoćeš. Možeš ti i u restoran fino da ideš“, kaže Marjan.

Niko ne buni zbog cena

Njihovu picu, kaže, najviše kupuju stranci, a nedavno je jedan čovek s broda kupio 20 džambo pica. Račun je bio 7.300 (114.008 dinara).

„I niko se ne buni. Možda neki iz Hrvatske koji nisu znali. A svi znaju, uvek sam imao najskuplje. Pa inače je sve skuplje na Hvaru. Znaš da uvek bude i popust neki za naše ljude“, kaže.

Noćne cene, iza 18 sati, su nešto veće, tako da najskuplja pica košta i više od 7.808 dinara.

Najskuplju džambo picu, hvarmiks, kaže Marjan, dvojica ne mogu da pojedu koliko je velika.

„Ali ima tu da se jede dosta, znaš, nije da nema. Dvojica ne mogu da pojedu. Treba i više njih da dođu da jedu jedan džambo“, ispričao je on.

BONUS VIDEO Crna Gora sezona 2022.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram