Foto: Shutterstock

Paradajz, mocarela, cvetovi tikvica i prženi cvrčci. Takva pica se već sedam dana služi u piceriji "Mangiafuoco" u Trstu, a pravi je pica majstor iz Srbije Slađan Milenković.

„Po meni, ovo je najbolja pica koju sam video na svetu. Nisam bio skeptičan“, kazao je Milenković za RTL.

On kaže da pica nije jeftina, košta 15 evra, ali razlog tome su skupi sastojci. Cvrčci se posebno dopremaju sa farme u Nemačkoj. Nisu mleveni i na picu idu celi.

Zbog sastojaka, pica je bila izazov, pa su vlasnici picerije morali dobro da razmisle.

„Toliko se pričalo o brašnu od cvrčaka, pa sam rekao: ‘Zašto da ne pokušamo da napravimo picu od cvrčaka?’. Tako da smo prionuli na posao i eksperimentisali. Pokušali smo da kombinujemo cvrčke s još jednim sastojkom – tikvicama. Svidela nam se narandžasta boja“, objasnio je suvlasnik picerije Alesandro Pribaz.

Kako kaže, kada je ideja počela da se razvija, počeli su da traže i dobavljače cvrčaka. Na kraju su pronašli nemačku kompaniju.

„Krenuli smo da eksperimentišemo sa umakom od paradajza, mocarelom i tikvicama“, kazao je i dodao da se glavni sastojak stavlja na kraju, i to u velikim količinama.

Svoj sud su dali i Italijani. Tokom ankete na ulicama Trsta, ispalo je da mnogi od njih nisu znali za postojanje ovakvog specijaliteta.

„Jedem pice na koje sam navikla, ali (ovu picu) možda probam iz znatiželje“, rekla je Kamila iz Italije.

Pročitajte još:

„Ne sviđa mi se baš takva vrsta pice. Preferiram picu s paradajzom, kaparima, ali ne s ovim životinjama“, rekao je Marko.

Ipak, da je roba našla svoju ciljnu grupu, najbolje govori iskustvo iz picerije, gde su rekli kako se broj porudžbina znatno povećao, zbog čega su morali da povećaju i nabavku cvrčaka iz Nemačke.

BONUS VIDEO Hapšenje pripadnika italijanske mafije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar