Foto: Printscreen/YouTube/Klix.ba

U Podmilačju kod Jajca danas je održana sveta misa povodom praznika Svetog Ivana Krstitelja kojoj je prisustvovalo blizu 5.000 vernika uprkos pandemiji virusa korona.

Prethodnih godina ovom dvodnevnom događaju je prisustvovalo više stotina hiljada vernika iz cele Evrope i sveta, a u poslednja dva dana okupio je ukupno nešto više od 20.000 osoba, prenosi sarajevski portal Klix.

Brojni vernici stigli su u Podmilačje iz svih delova BiH peške, a župnik Filip Karadža kaže da su preduzete sve mere opreza zbog pandemije novog korona virusa.

„Dosta sveta je došlo, tradicionalno kao i dugi niz godina, sinoć je svečanu misu predvodio kardinal Vinko Puljić, a današnju misu hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko”, rekao je Karadža.

Iako su organizatori ispoštovali sve mere zaštite povodom pandemije, vernici se nisu toliko pridržavali istih – retko ko je imao masku, držao distancu, a čak su i ljubili isti krst kod kipa Sv. Ive.

Kako se navodi, sveštenici su hostiju umesto stavljanja direktno u usta vernicima davali u ruke, a tokom ispovesti između vernika i sveštenika postavljene su barijere.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar