Foto:Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Press service of the Operational Command South of the Armed Forces of Ukraine/Handout via REUTERS

Odluka o delimičnoj mobilizacije doneta je zbog toga što se Rusija u Ukrajini suočava sa vojnim potencijalom NATO i drugih neprijateljskih zemalja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ruski predsednik Vladimir Putin je u svom obraćanju rekao kako su se uslovi promenili tokom specijalne vojne operacije. Predsednik Putin je bio taj koji je rekao da smo zapravo suočeni sa vojnim potencijalom NATO i niza drugih zemalja koje su nam trenutno neprijateljske“, rekao je Peskov na konferenciji za novinare, a prenela je ruska agencija TASS.

Portparol Kremlja je ponovio izjavu od prošle nedelje da vlasti još ne razmatraju punu mobilizaciju.

Foto: Tanjug/Russian Presidential Press Service via AP

Takođe je precizirao da će ruska vlada vrlo brzo objaviti koje kategorije građana će biti izuzete od mobilizacije rezervista sa vojnim iskustvom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Peskov nije želeo da u razgovoru sa novinarima komentariše mogućnost zatvaranja granica kako bi se sprečilo da građani izbegnu poziv na mobilizaciju, preneo je Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar