Foto: SERGEI ILNITSKY/SHAMIL ZHUMATOV /KONSTANTIN ZAVRAZHIN / SPUTNIK /EPA-EFE

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da će američki raketni protivvazdušni odbrambeni sistemi Patriot biti legitimna meta ruskih snaga, ukoliko SAD isporučee to oružje u okviru vojne pomoći Kijevu.

Peskov rekao je da će Patrioti definitivno biti meta Rusije, ali neće da komentariše nepotvrđene medijske izveštaje o slanju tog oružja, preneo je TAS S.

Portparol Kremlja je dodao i da Moskva od Kijeva nije primila ni jedan predlog za primirje tokom novogodišnih i božićnih praznika.

POGLEDAJTE JOŠ:

CNN je ranije preneo, pozivajući se na izjave dva američka zvaničnika i visokog zvaničnika administracije predsednika Džozefa Bajdena, da SAD dovršavaju planove za slanje odbrambenog raketnog sistema Patriot u Ukrajinu i da bi detalji potencijalne isporuke mogli biti objavljeno već ove nedelje.

Oni su naveli da se očekuje odobrenje plana za slanje Patriota.

Nije jasno koliko će raketnih sistema biti poslato, ali tipična baterija ovog oružja uključuje radarski set koji detektuje i prati ciljeve, kompjutere, energetske sisteme, stanicu za aktiviranje raketa i do osam lansera, od kojih svaki sadrži četiri rakete.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar