Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi izjavila je danas da bi zakonodavci trebalo da osnuju nezavisnu komisiju sa zadatkom da preispita "činjenice u uzroke" smrtonosnog napada pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Kapitol 6. januara.

U pismu upućenom američkim zakonodavcima, Pelosijeva je predočila da bi komisija bila osnovana po modelu one koja je istraživala okolnosti terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. i bila zadužena, pored ostalog, da preispita „činjenice u vezi sa spremnošću policije i drugih federalnih, državnih i lokalnih službi bezbednosti“, prenosi Rojters.

„Mora se kompletno istražiti šta se dogodilo“, poručio je i senator iz Lujzijane Bil Kesidi, jedan od sedmorice republikanaca koji su glasali za opoziv Donalda Trampa.

Posle više od mesec dana od napada na zdanje američkog Kongresa, u kojem je petoro ljudi izgubilo život, kompleks na Kapitol hilu obezbeđuje više od pet hiljada pripadnika službi bezbednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar