Silovanje ilustracija Foto:Shutterstock

Petoro prijatelja spasilo je 17-godišnju devojku od potencijalnog silovatelja koji ju je vukao niz uličicu.

Grupa, koja je bila na večeri u kineskom restoranu, jurila je i uhvatila Rajana Benisona nakon što su ga ugledali kako drži žrtvu rukom preko usta dok je pokušavala da vrišti u pomoć.

Tokom potere u Ašton-ander-Lajnu, jedan iz grupe je ostao da uteši izbezumljenu devojku, dok su ostali ušli u trag Benisonu i sedeli na njemu dok policija nije stigla.

23-godišnji napadač je u incidentu zadobio modrice na licu, saopštio je sud u Boltonu.

Benison je sada bio u zatvoru i osuđen je na šest i po godina nakon što je priznao pokušaj silovanja – četiri godine nakon incidenta.

Napad se dogodio u 23 sata 1. februara 2019. godine dok je žrtva bila na putu kući po snežnom vremenu, kao bi videla brata.

Benison joj je prišao i zatražio cigaretu, koju mu je dala, pre nego što je otišla. Pola sata kasnije se vratio da ponovo zatraži njenu pomoć sa upaljačem.

Na kraju su podelili cigaretu, a optuženi ju je poljubio, rečeno je u sudu.

Adam Votkins, tužilac, rekao je: „Prvo mu je uzvratila poljubac – nekoliko sekundi onda nije znala šta da radi. Pokušavala je da nagne glavu od njega i bilo joj je neprijatno. Izgledao je pijan. Nije želela da ima seksualni kontakt sa njim. Četiri ili pet puta ju je poljubio u vrat i takođe je lizao“.

PROČITAJTE JOŠ:

Benison je takođe počeo da dodiruje njenu preponu uprkos njenim pokušajima da ga odgurne. Kada mu je rekla da mora da se vrati kući, rekao joj je da umesto toga može da ode kod njega, ali je ona odbila, tvrdeći da ga ni ne poznaje. Otišla je, ali kada je prošla uličicu, optuženi ju je uhvatio za ruku i počeo da pokušava da je uvuče.

Sudu je rečeno da je devojka spasena kada se grupa od pet muškaraca pojavila iz restorana Džejd Gardens, uočivši optuženog i žrtvu sa parkinga.

Jedan je video njegovu desnu ruku oko njenog vrata i levu preko njenih usta, ali je uspela da vrisne dok je pokušavala da se otrgne.

Benison je kasnije u policijskom intervjuu tvrdio da je lažno otpužen.

Policija je pronašla Benisona – koji je ranije bio u pabu gde je igrao bilijar sa prijateljem – sa povredama lica, jer kako se ispostavilo jedan od muškaraca ga je udario pesnicom da ga zadrži na mestu dok ne stignu policajci. On je uhapšen i prebačen u bolnicu radi procene zadobijenih povreda.

Devojka, čije ime ne može da se navede iz pravnih razloga, u izjavi je rekla: „Više ne izlazim sama, a kada izađem, nosim dva para pantalona. Neću napustiti sigurnost svog doma osim ako mi telefon nije potpuno napunjen“.

„Ovo je efekat koji je zločin imao na moj život. Nikada nisam ovo radila i ne bih trebala ovo da radim. Te noći, osećala sam se utrnulo, osećala sam se prazno, osećao sam se nesigurno i osećao sam da ne posedujem čak ni svoje telo. Nakon što se to dogodilo, nisam uopšte izlazila i sada mi je dijagnostikovana agorafobija“, dodala je.

POGLEDAJTE I OVO:

„Ta noć mi je promenila život. I dan-danas živi sa mnom. Još uvek vidim i osećam šta se dešavalo svake noći. To je ubilo osobu koja sam nekada bila. Još uvek dobijam flešbekove noći i potrebni su mi sati da zaspim, a kada to uradim, ta noć se ponavlja iznova“, navela je.

„Više puta sam se morao pripremati da svedočim na sudu. Sve ove godine je čekao da se izjasni o krivici znajući da je kriv. Godinama je mogao da živi svoj život i da se izvuče sa svime što mi je uradio. Želim da sud zna kakav je ogroman uticaj ovo imalo na mene. Zašto bi mu bilo dozvoljeno da se izjasni krivim posle toliko vremena?“, istakla je.

Benison, koji će morati doživotno da se upiše u Registar seksualnih prestupnika, nije ranije osuđivan.

Njegov advokat Edi Stilje rekao: „Ovo je bio impulsivan prekršaj. I sama je rekla da je tada bio pijan i da joj je nedugo pre nego što ju je napao rekao kako se zove. O njegovom ponašanju nije bilo ništa planirano ili proračunato. Tada je imao 23 godine i živeo je besciljnim i po sopstvenim rečima ‘lenjim životom'“.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar