Foto: Robert Anic/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Epa

Nastavlja se opsežna akcija hrvatske policije usmerena protiv kriminalne "hobotnice" na čijem je čelu bio bivši gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. U Dubrovniku je jutros uhapšen bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, a policija ga sprovodi u Zagreb.

Ukupno je uhapšeno pet osoba, a među njima je i Šegotina sestra i dve službenice suda, piše „Indeks“. Uhapšeni su, prema nezvaničnim informacijama, zbog sumnje na malverzacije u javnim nabavkama i zloupotrebu položaja.

Šegotina sestra, Tamara Šegota, uhapšena je jer policija i USKOK sumnjaju da je preko svoje firme pomagala Šegoti u kriminalnim radnjama. Reč je navodno o firmi Notitia u kojoj je Šegota direktorka.

Prema informacijama kojima raspolaže Indeks, istražuju se sumnjivi poslovi bivšeg šefa Groblja Šegote s preduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je u međuvremenu počinio samoubistvo. Bukovec je, sumnjaju istražioci, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga.

Patrik Šegota, direktor Gradskih groblja.
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Drugi deo dogovora bile su četiri kućice za prodaju cveća ispred groblja Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mesta za te kućice ispred groblja dodele firmama iza kojih se zapravo krije on.

Šegota koji je podneo ostavku upravo nakon afere s kućicama, a sada radi u Zagrebparkingu, za svoje usluge je od preduzetnika Bukovca, sumnja se, tražio deo zarade.

Policija ispred Uprave groblja u Zagrebu. Foto: Robert Anic/PIXSELL

Šegota se na Bandićevoj sahrani isticao po tome što je nosio masku s njegovim likom.

Današnja hapšenja su usledila nakon antikorupcione akcije u kojoj je uhapšeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima je i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

BONUS VIDEO: BANDIĆEVI ŠOFERI MILIONERI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare