Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je ulazak u politiku, odnosno da će osnovati svoju stranku i učestvovati na narednim izborima u Hrvatskoj.

“Kada sam se vratio iz Londona, rekao sam da idem u politiku i to sada isto kažem, osnovaću svoju stranku i idemo na izbore“, izjavio je Todorić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Kazao je i da će on biti kandidat za premijera Hrvatske, a da ministar finansija sigurno neće biti Zdravko Marić, koji je tu funkciju obavljao od 2019. do 2022.

Ivica Todorić Foto:Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Kako prenosi N1 Zagreb, Todorić je poručio da je Hrvatskoj potrebno nacionalno jedinstvo svih stranaka, „pa čak i HDZ-a“.

„Kada se podigne optužnica protiv ovih, reći ću ime svoje stranke i pozvati građane da se učlane. Za mesec dana smo potpuno spremni na akciju”, rekao je Todorić.

Pročitajte još:

Bivši vlasnik Agrokora obratio se novinarima nakon što je Optužno veće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo da je finansijsko veštačenje Ismeta Kamala, na kom se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju „veliki Agrokor“, nezakonit dokaz.

Todorić je više puta ponovio kako su grupa Borg i hrvatski premijer Andrej Plenković skovali plan i zaveru protiv njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar