Izrael stampedo nesreća
Foto: EPA-EFE/DAVID COHEN

Jedan Palestinac je danas izbo i ranio dvojicu Izraelaca, od kojih je jedan vojnik, u blizini naselja Šeik Džarah, "goruće tačke" istočnog Jerusalima koja je u centru palestinskih protesta, saopštili su lekari.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz policije je navedeno da su pucali na napadača, prenosi agencija Rojters, i dodaje da se još uvek ne zna stanje osumnjičenog.

Video objavljen na društvenim mrežama pokazuje napadača kako nepomično leži na raskrsnici pokriven čaršavom.

Izraelska hitna pomoć je saopštila da su dvojica muškaraca, starosti oko 20 godina, povređena u napadu, od kojih jedan ozbiljno.

Incident se dogodio u blizini naselja Šeik DŽarah, gde su zbog najavljene deložacije palestinskih porodica ranije izbili masovni protesti, a taj incident je poslužio i kao razlog za pokretanje 11-dnevnih borbi između Izraela i Hamasa u Gazi.

Izraelska vojska je saopštila da je jedan od ranjenih izraelski vojnik.

„Vojnik je primio medicinsku pomoć na licu mesta i odvežen je u bolnicu radi daljeg lečenja“, navodi se u saopštenju vojske, prenosi Tanjug.

Jedan od dvojice izbodenih muškaraca nosio je uniformu izraelskog vazduhoplovstva, sudeći prema video-snimku prikazanom na društvenim mrežama, a vidi se i nož koji mu je zaboden u leđa dok kleči na zemlji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar