Foto: Shutterstock

Grčka policija je uhapsila članove kriminalne organizacije poznate kao "krofna mafija", koja je operisala plažama na Halkidikiju.

Kako prenosi grčki list Voria, članovi kriminalne organizacije primoravali su ljude kojima je bio neophodan novac da prodaju krofne na ekstremno visokim temperaturama, a potom im uzimali zarađen novac, pri čemu je često korišćena fizička prinuda.

Pročitajte još:

Utvrđeno je da su u najmanje sedam slučajeva pripadnici kriminalne grupe koristili pretnje po život, nanošenje telesnih povreda i upotrebu vatrenog oružja protiv drugih prodavaca brze hrane, vlasnike priobalnih radnji i zaposlenih u privatnim bezbednosnim firmama.

U jednom od navedenih slučajeva vođu bande su uhapsili policajci Odeljenja bezbednosti Poligiros zbog pokušaja ubistva koji se dogodio na području Halkidikija. u julu 2021. godine.

Uhapšeno je 12 ljudi od 17 do 52 godine, zajedno sa vođom grupe, 39-ogodišnjim Grkom, javljaju grčki mediji.

Prema pisanju grčkih medija, krofne su otkupljivali za 50 centi, 50 centi su davali prodavcu, a profit od jednog ili dva evra ide mafiji.

Dnevno se u proseku prodavali oko 600 krofni, a dnevna zarada je iznosila između 600 i 1.200 evra.

Inače, ovo nije prvi slučaj hapšenja pripadnika „krofna mafije“ u Grčkoj. Prošle godine grčki mediji brujali su o upravo ovoj kriminalnoj grupi navodeći da upravo na ovom delu grčke obale, vode se pravi ratovi između „klanova“ prodavaca krofni.

Naime, rat se uglavnom vodi između bugarskih i albanskih državljana koji žele da ostvare primat u prodaji krofni na plažama Halkidikija.

BONUS VIDEO: Umesto vode, biciklistima krofne, jer – snaga na usta ulazi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare