Podmornica Titan Foto:Tanjug/Paul Daly/The Canadian Press via AP

Delovi podmornice Titan koja je doživela imploziju na dnu Atlantika kada je krenula ka olupini Titanika izvučeni su na obalu.

Ogromni komadi metala istovareni su jutros sa broda Horizon Arctic na pristaništu kanadske obalske straže u Sent Džonsu u Njufaundlendu u Kanadi.

Podmornica Titan Foto:Tanjug/Paul Daly/The Canadian Press via AP

Brzo su bili pokriveni velikim ceradama pre nego što su ih dizalice podigle na kamione koji su ih odvezli na procenu, piše Daily Mail.

Za njom su tragale američke i kanadske nadležne službe, ali je utvrđeno da je došlo do katastrofalne implozije kada su pronađeni delovi podmornice. Tela petoro nastradalih putnika nisu pronađena.

Podsetimo, pet članova posade Titana, koji je nestao u nedelju, tragično je izgubilo živote, a stručnjaci na osnovu pronađenih ostataka podmornice zaključuju da je do nesreće dovela implozija.

Kontraadmiral Džon Maudžer rekao je na konferenciji za medije da je prerano govoriti o vremenu kada je došlo do implozije. Inače, implozija je proces kojim je podmornica skrhana od strane spoljašnjosti hidrauličnim pritiskom vode koja je okružuje. Pretpostavlja se da je do katastrofe došlo pre nego što je akcija spasavanja uopšte pokrenuta.

Podmornica Titan Foto:Tanjug/Paul Daly/The Canadian Press via AP

Posadu u podmornici činilo je petoro ljudi: britanski milijarder, pilot francuske podmornice, pakistanski biznismen i njegov 19-godišnji sin i izvršni direktor „Oušn gejta“, kompanije koja upravlja Titanom.

***

BONUS VIDEO: Nestala podmornica u obilasku ostataka broda Titanik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar