Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Juče je brojne Zagrepčane koji su nastanjeni u naselju Dubrava iznenadio prizor ispred jedne od pijaca gde su na obližnjem drveću građani zatekli nekoliko omči za vešanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su policija i vatrogasci brzo reagovali te su omče vrlo brzo uklonjene, brojni građani su se pitali o čemu se radi i zašto su omče postavljene ispred pijace.

Mnogi od njih su šaljivim tonom komentarisali kako su omče deo predizborne kampanje za lokalne izbore u Hrvatskoj, dok su drugi uznemireni prizorima komentirali kako ovakve „poruke“ nisu niti malo smešne.

Međutim, novinari Jutarnjeg lista došli su do autora ovog neobičnog performansa u Zagrebu. Kako se navodi, reč je o 71-godišnjem Ivanu Rubelju koji je zbog ovog slučaja kažnjen sa 500 kuna kazne.

„Ja sam postavio tu užad! I nije ih četiri kako se piše, već pet. I to nije bila nikakva politička poruka, niti je usmerena na ičiji rad odnosno nerad. Već je to šaljiva poruka svim kockarima koji od petka ujutro do nedelje uveče opsedaju pijacu počevši od kladionice, lutrije i kasina. Sama sirotinja na socijali i penzioneri. Trebate videti kako se samo oni guraju da se što pre reše novca. Očito da ga imaju na bacanje“, rekao je Rubelj, prenosi Jutarnji.

Plac Dubrava

Izbori se bliže…

Posted by dubrava.hr on Monday, 3 May 2021

Ističe kako je naručio i tablu s natpisom „Dom za vešanje“ iz čuvenog filma.

„Danima sam razmišljao što da napravim. Čak sam bio naručio i tablu s natpisom ‘Dom za vešanje’ po onom filmu, ali kako mi nije izrađena, otišao sam i kupio konopac. Ja sam neuk čovek, ne znam vezati omče. Znate ko mi je pomogao da omče napravim? Jedan penzionisani policajac. A kako sam i nizak, na stepenice se penjala druga osoba koja ih je okačila na drvo“, otkriva dalje Rubelj prisećajući se svoje prošlosti. Ne skriva, naime, da je i on u mladosti kockao, no kad je stigla „nepoštena rabota“, prekinuo je sa tim porokom.

Kako je istakao, iako će protiv njega biti pokrenut sudski postupak, uveren je da nije ništa loše učinio te da je kockanje zlo današnjice.

„Svu sam odgovornost preuzeo na sebe jer je moja inicijalna bila ideja, ali uveren sam da ću biti oslobođen jer nikome ništa nisam loše učinio, a kockanje je zlo današnjice“, zaključio je Rubelj za Jutarnji list.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram