Pinki Džoli Foto: Pinky Jolley / SWNS / SWNS / Profimedia

Pinki Džoli se bori za život nakon horor operacije želuca u Turskoj koja joj je ostavila stomak u užasnom stanju, jer su joj organi "kao beton".

Pinki Džoli (45) je donela odluku da otputuje u Istanbul na proceduru prošle godine, nakon što su lekari su izrazili zabrinutost zbog njene težine nakon što su je ozbiljne medicinske komplikacije ostavile u invalidskim kolicima.

Sa 112 kg, pokrenula je GoFundMe kako bi sebi „omogućila budućnost“ nakon što je četiri godine provela na listama čekanja u svojoj zemlji.

Pinki je brzo prikupila 2.000 funti i odletela u Tursku u novembru nakon što se prijavila za operaciju, koja trajno smanjuje veličinu stomaka za 85 odsto.

Uprkos zabrinutosti po dolasku u vezi sa invazivnom procedurom, odlučila je da nastavi.

Pinki Džoli Foto: Pinky Jolley / SWNS / SWNS / Profimedia

Ali dvosatna operacija dovela je do bezbroj komplikacija, uključujući intenzivan bol u stomaku, povraćanje i dehidraciju.

Vratila se kući u Viral u decembru 2022. godine, gde ju je lekar opšte prakse pozvao da odmah ode u bolnicu.

Hitno CT skeniranje u bolnici Erou Park pokazalo je ozbiljno curenje nakon što je operacija dovela do infekcije koja je njene unutrašnje organe pretvorila u beton.

Komentarišući svoje iskustvo od operacije, Pinki je rekla: „Osećam se zavedeno i uznemireno što mi je nešto što je trebalo da pomogne nanelo toliko patnje“.

„Morala sam da imam sondu za hranjenje da bi mi pomogla, ali sve je tako bolno. Nakon što sam skoro umrla, volela bih da nisam ovo uradila“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Totalno su pogrešno odradili operaciju i ostavili moju unutrašnjost u lošem stanju, da su svi organi bili tvrdi i kao beton“, navela je.

Tri hirurga su 29. januara bila primorana da joj „isperu“ unutrašnjost stomaka da bi joj spasli život, pre nego što se više od mesec dana borila sa sepsom u Univerzitetskoj bolnici Kraljevskog Liverpula.

Konačno je mogla da se vrati kući ranije ove godine, ali nije mogla da jede čvrstu hranu zbog straha od dalje infekcije i sada se oslanja na cev za hranjenje.

Pinki – koja sada ima 82 kg i priznaje da je „srećna što je živa“ – od tada je upozorila druge da ne rade slične procedure po sniženim cenama, rekavši: „Niko ne bi trebalo da prolazi kroz ovu bol. Veoma sam zahvalna za svu pomoć koju sam dobila kada sam se vratila. Izgubila sam toliko kilograma, ali nisam želela da se to ovako dogodi“.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar