Foto: Stacy Brooks / SWNS / SWNS / Profimedia

Stejsi Bruks (31) doživela je brutalno nasilje i to od svog rođenog oca Marka Bruska (61) koji ju je polio benzinom i potom pokušao da je zapali, i to zbog toga što ga je naljutila njena molba da se vrati u njegov dom, nakon raskida sa dečkom zbog kog se prethodno posvađala sa njim.

Stejsi i njen otac su se nakon 20 godina svađe konačno pomirili 2020. godine. Ali, samo godinu dana kasnije najstrašnije su zaratili i to zbog njenog novog dečka.

Skoro dve godine kasnije Stejsi, inače majka četvoro dece, raskinula je vezu i upitala svog oca da li može da se vrati kod njega, budući da nema gde da živi, piše Dejli Mejl.

Foto: Stacy Brooks / SWNS / SWNS / Profimedia

Međutim, umesto podrške naišla na reči prekora. Posle nekoliko minuta razgovor je prerastao u burnu telefonsku svađu.

Budući da je znao gde se njegova ćerka nalazi, Mark je odjurio do mesta na kojem je i nakon što ju je pretukao, polio ju je benzinom.

Na sreću, upaljač kojim je pokušao da je zapali nije radio i Stejsin život je spašen. Njen otac je pobegao sa lica mesta i policija ga je nakon kraće potrage uhapsila dan kasnije.

Foto: Stacy Brooks / SWNS / SWNS / Profimedia

Nakon što je uhapšen, Mark je rekao policiji da je tako postupio zbog toga što je prethodno uzeo duplu veću dozu diazepama i da se pod dejstvom lekova osećao kao ‘King Kong’.

U avgustu je osuđen na devet godina i šest meseci zatvora. Takođe mu je izrečena zabrana prilaska Stejsi na neodređeno.

Pročitajte još:

„Bio je opsednut mnome i opsesivan“

Kako je Stejsi izjavila na suđenju, Mark se, od kada je ponovo stupila u kontakt s njim ponašao čudno.

„Bio je pomalo opsednut mnome i mrzeo je što imam novog dečka. Četso se ponašao opsesivno i ljubomorno i molio me je da se ne odselim kod novog dečka. Ali nikada ne bih pomislila da će otići tako daleko“, rekla je Stejsi.

Uprkos svađama, Stejsi je sve do incidenta pokušavala da ostane u kontaktu sa ocem, ali kako kaže, to se dešavalo samo kada bi njemu bio potreban novac. Ipak, kako kaže, pokušava da zaboravi stravični događaj i oprosti ocu.

VIDEO 23 žene žrtve partnerskih ubistava u 2022: Kada smo oguglali na nasilje? Gošće: Manda Javorina i Sanja Pavlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar