Arijana Memić Foto:F.Z./N1

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine izrekao oslobađajuću presudu u slučaju "Zijad Mutap i drugi" u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića, ispred Suda se medijima obratio Muriz Memić.

Na početku obraćanja, Memić je parafrazirao stihove Đorđa Balaševića.

„I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša“, rekao je Memić.

Naglasio je kako se nije razočarao zbog ovakve presude, prenosi Klix.ba.

Muriz Memić Foto:F.Z./N1

„Nisam se razočarao, nije ovo prvi put da oslobađaju optužene. Znamo da je ‘Osmicu’ (Osman Mehmedagić op.a.) ekspresno oslobodio. Ovo je u jednu ruku namerno urađeno Tužilaštvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiocima, gospođi Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću. Mi idemo dalje. Žao mi je građana, sigurno nećemo stati“, poručio je Memić.

Takođe, imao je poruku za, kako je rekao, ilidžanske begove.

Arijana Memić Foto:Screenshot/Sud BiH

„Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno. Ne mogu ubiti da ne odgovaraju. Još je jak ovaj sistem, a samim tim i Branko Perić. Nisam klonuo, nisam se razočarao. Ovo je očekivano. Ide istraga dalje sigurno, a nećemo ni mi stati. Dokazaćemo mi ko je Dženana ubio“, zaključio je Muriz Memić.

„Biće pravde, Bogom vam se kunem“

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana, prokmentarisala je danas odluka Suda BiH i najavila da će njena porodica nastaviti ovu borbu.

Protest podrške Dženanu Memiću Foto:N1

Arijana je više navrata kazala kako je ovo nepravedna odluka suda, ali da iznad svih postoji jedan sudija i rekla da, kada dođu pred njega, „teško njima za ovoliku nepravdu“, prenosi Klix.ba.

„Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde, ovi ljudi su tu jer postoje dokazi. Ali dok je ovakvih sudija, ovako će nam svima biti. Ali, svaki put kada su nam poturili nogu mi smo bili jači, ali sada poručujemo tek će sada da vide ko smo i šta smo i koliko ima imo snage, a hvala Bogu imamo je“, poručila je Arijana.

PROČITAJTE JOŠ:

Zahvalila se, kako medijima, tako i celokupnoj javnosti na praćenju ovog slučaja od samog početka, i zamolila da nastave pratiti ovaj slučaj do kraja – objektivno.

„Javnost molim da ostane uz nas kao i do sada, ovo će biti duga i teška borba jer već jeste ali nema odustajanja, a i kada bismo odustajali – Dženan to ne bi hteo“, kaže Arijana.

Na pitanje kako komentariše to što je Sud BiH, čitajući oslobađajući presudu, medije prozvao kako nisu korektno ozveštavali o ovom slučaju te da su, donekle, pokušali uticati na tok slučaja, Arijana se pita „da li je Sud BiH korektan?“.

„Oni su (Sud BiH) nekorektni, mi smo išli samo istinom ka cilju i na tome ćemo ostati do kraja. Hvala vama na svemu, biće pravde za Dženana Bogom vam se kunem“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar