Robert E. Crimo III Foto: ntonio Perez/Pool via REUTERS.

Čovek optužen za ubistvo sedam ljudi u pucnjavi na paradi povodom Dana nezavisnosti u Čikagu priznao je policiji da je pucao na masu.

Robert E. Krimo III suočava se sa sedam tačaka optužnice za ubistvo zbog pucnjave u predgrađu Čikaga, u Hajlend Parku u Ilinoisu,  a vesti o priznanju – koje je saopštio državni tužilac okruga Lejk – stigle su kada se pojavio na sudu, prenosi Sky news.

Policija je, takođe, otkrila da je Krimo razmišljao o drugoj pucnjavi u Medisonu, Viskonsin, ali je odustao uprkos tome što mu je preostalo 60 metaka municije.

Krimo (21) je planirao napad u Čikagu nekoliko nedelja, saopštila je policija, i navodno se popeo merdevinama za požarne stepenice na krov jedne firme pre nego što je ispalio 83 metka na masu iz jurišne puške velike snage.

Cikago pucnjava
Pucnjava u Čikagu Foto:Tanjug/Anthony Vazquez/Chicago Sun-Times via AP

Državni tužilac je rekao da je Krimo priznao da se obukao kao žena da bi se stopio sa gomilom, popeo se na krov, pogledao kroz nišan i pucao niz ulicu iz puške Smith and Vesson M&P 15.

Ako bude osuđen, suočiće se sa obaveznom kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, rekao je državni tužilac Ilinoisa Erik Rajnhart.

On je dodao da se očekuje da će uslediti „još desetine optužbi”.

Sudija se na sudu složio sa zahtevom tužioca da Krimo bude zadržan bez kaucije.

BONUS VIDEO: Policija rešetala Afroamerikanca sa 60 metaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar