Viktor Orban i Milorad Dodik
Viktor Orban i Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET/FEHIM DEMIR

Mađarski premijer Viktor Orban i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto stigli su danas u posetu Republici Srpskoj.

Pročitajte još:

Mađarska delegacija sletela je na aerodrom u Mahovljanima.

Kasnije je previđen sastanak sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Dodik je ranije najavio da će se na sastanku razgovarati o političkim i ekonomskim temamama.

On je istakao da je Orban u prethodnih nekoliko susreta izrazio spremnost da pomogne Republici Srpskoj.

„Tako što bi recimo značajan broj nekih podsticaja koji se daju mađarskim preduzetnicima malim i srednjim, moglo da se prenese u Republiku Srpsku i da ljudi iz Republike Srpske mogu da koriste te fondove kroz neku proceduru koji ćemo mi dogovoriti“, naveo je on.

Dodik je rekao da postoji nekoliko zajedničkih projekata, odnosno potencijalnih investiticija Mađarske i Republike Srpske.

Podsetio je da danas počinje gradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke, što je važna vest za svakog građanina Republike Srpske.

„Početak radova je u danu kada dolazi Orban, kada ćemo s njim razgovarati o tome da gradimo neke energetske objekte. Moja ideja je da pokušamo s njim da dogovorimo da se gradi drugi tunel sa Trebišnjice, sa akumulacionog jezera iznad Trebinja, koji bi se spustio do Sutomora ili na Plat, zavisno od toga s kojom državom, Hrvatskom ili Crnom Gorom, postignemo što je moguće bolji aranžman“, rekao je Dodik.

BONUS VIDEO: Dodik i harmonika u predsedništvu BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar