Ivica Todorić Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Na Županijski sud u Zagrebu stigla je druga optužnica za aferu Agrokor, skoro tri godine nakon pokretanja istrage, a optužnica ima čak 459 stranica, dok čitav spis ima čak 80.000 stranica.

Istraga je pokrenuta još u jesen 2017. zbog osnovanih sumnji da su Ivica Todorić i njegovi saradnici kompaniju oštetili za oko milijardu i po kuna.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, optužnica ima čak 459 stranica, a čitav spis ima čak 80.000 stranica.

Pročitajte još:

Optužnicom je, uz Ivicu Todorića i njegove sinove Ivana i Antu obuhvaćeno još 10 Agrokorovih menadžera: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Takođe su obuhvaćeni i revizori kuće Bejkr Tili – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz kauciju od 7,5 miliona kuna i mere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 miliona evra zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nikol De Rosi.

Ivica Todorić Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

„Radi se o optužnici koja se očekivala duže vreme“ rekao je portparol Županijskog suda Krešimir Devčić na pitanje novinara o podizanju optužnice u aferi „veliki Agrokor“.

„Prvo se mora odrediti sudija koji će raditi na tom predmetu i potom dostaviti optužnicu svim optuženima“ rekao je Devčić objašnjavajući dalji tok slučaja.

„Za očekivati je da će, s obzirom na 15 optuženih, proći neko vreme pre prve sudske rasprave“ rekao je Devčić.

Na pitanje: Kolika je šteta koja se spominje u optužnici, Devčić je rekao da „nije brojao, ali reč je o milionskim iznosima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar