Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Reporter Nova.rs nalazi se u Londonu, gde će danas uživo ispratiti ceremoniju sahrane britanske kraljice Elizabete. Na ulicama glavnog grada Velike Britanije su trenutno ogromne gužve onih koji su došli da isprate povorku, ali i policije koja obezbeđuje događaj koji je ocenjen kao najveći izazov u istoriji londonskih službi bezbednosti.

Nekoliko sati uoči sahrane gotovo ceo grad je blokiran, a kako javlja naš reporter koji se zaputio ka Vestminster holu, put do njega je gotovo nemoguć i mora se ići okolo kroz nekoliko okolnih blokova.

london
Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

U gradu su pojačane bezbedonosne mere, obzirom da na procene da bi danas oko milion ljudi u samom gradu trebalo da prati sahranu kraljice.

Na londonskim ulicama je veliki broj policijskih autobusa, policijskih snaga, pripadnika vojne mornarice, vojnika i pripadnika obalske straže.

Foto: REUTERS/John Sibley

Postavljeni su i ekrani na kojima se nalaze reklame potpuno crni i na njima samo piše datum rođenja i datum smrti kraljice Elizabete II.

Sva mesta sa kojih je moguće gledati prenos kraljičine sahrane preko projektora su popunjena i nije im više moguće pristupiti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Trg Pikadili, jedan od najpoznatijih trgova u Londonu, ali i na svetu od jutros je u crnom. Na velikom bilbordu crne boje ispisani su samo incijali kraljice i godine rođenja i smrti.

Prva zvona su počela da zvone za pokojnu kraljicu ispred Vestminsterske opatije, a svetski zvaničnici koji su stigli na sahranu već ulaze u opatiju, gde će biti održana svečana ceremonija.

Sve vesti sa cremonije sahrane kraljice Elizabete možete pratiti u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO Minut ćutanja i aplauz za kraljicu u Londonu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar