Melanija Tramp Foto: Michael Brochstein / ddp USA / Profimedia

Prva dama Amerike Melania Tramp po prvi put je od početka izborne kampanje samostalno održala skup, samo nekoliko dana uoči izbora 3. novembra. U Atglenu u Pensilvaniji između ostalog je napala demokrate jer su pokrenuli proces opoziva protiv Donalda Trampa, potom se ostrvila na Džoa Bajdena, ali i na medije jer se fokusiraju na "besposlene tračeve i spletke u palati"'.

Svog supruga nazvala je „borcem“, a Bajdena socijalistom koji bi uništio Ameriku.

„Donald je borac, voli svoju zemlju i bori se za nju svaki dan. Prvi put u istoriji građanima ove zemlje se predsednik obraća direktno i blagovremeno svakog dana putem društvenih mreža“, rekla je, aludirajući na Trampove tvitove koji često sadrže sporne i neproverene činjenice, a neretko se svode i na besne tirade i obračune.

„Ne slažem se uvek s načinom na koji se obraća, ali njemu je važno da se direktno obraća ljudima kojima služi“, rekla je Prva dama.

Na ove njene reči su se prisutni smejali, prenosi Jutarnji list. Većina pristalica je nosila maske, ali retki su se držali pravila fizičke distance.

Govor je započela rečima zahvalnosti za podršku koju su birači pružili njenoj porodici kada su Donald Tramp, ona i 14-godišnji sin Baron bolovali od koronavirusa.

„Ne zaboravimo šta je bio fokus demokrata kada je covid-19 došao u našu zemlju. Dok je predsednik preduzimao odlučne korake da zaštiti Amerikance, demokrate su bespotrebno trošile novac američkih poreskih obveznika za sramotni opoziv“, poručila je.

„Više im je bilo stalo da se reše izabranog predsednika. U međuvremenu, gledala sam Donalda kako predano radi da građani ostanu smireni i informisani, kako bi zaštitio našu ekonomiju, donosi teške i nepopularne odluke kako bi svi bili sigurni“, rekla je.

Melanija Tramp Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potom se obrušila na Trampovog protivkandidata.

„Džo Bajden napao je odluku predsednika Trampa da američke građane stavi na prvo mesto i zabrani putovanje u Kinu. Nazvao je to ksenofobnom histerijom. Sada sugeriše da je posao mogao da obavi bolje. Američki građani mogli su da gledaju 36 godina Džoa Bajdena u Kongresu i njegovih 8 godina kao potpredsednika države i odluče može li on konačno da uradi nešto dobro za američki narod“, rekla je Melanija.

Njen govor je umnogome usklađen sa porukama Donalda Trampa u kampanji, ali je ona koristila blažu retoriku. Govoreći o Bajdenu, nije ga nazvala korumpiranim političarem kako Tramp često govori.

„Bajdenova politika i socijalistička agenda može samo uništiti Ameriku i sve što se gradilo zadnje četiri godine“, istakla je.

Potom se obratila ženama, glasačkoj grupi koju Tramp želi želi da pridobije na svoju stranu.

Melanija Tramp Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Kao majka, zahvalna sam za predsednika koji veruje u snažnu porodicu. Kao nezavisna žena, zahvalna sam za predsednika koji je zagovornik ne samo žena, nego i zaposlenih majki, jer podržava njihovu ulogu u radnoj snazi. Kao Amerikanka, ponosna sam što imamo predsednika kome je država na prvom mestu“, rekla je.

Na kraju govora uputila je poziv Amerikancima da glasaju.

„Ako već niste glasali, molim vas ne zaboravite da izađete na izbore i glasate 3. novembra.“

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar