Foto: gofundme.com

U jeku brojnih užasnih priča o Hamasovom terorističkom napadu na Izrael, otkriveno je da su desetomesečni blizanci Gaj i Roj Berdičevski pronađeni živi u svojim krevetićima u sigurnoj sobi više od 12 sati nakon što su pripadnici Hamasa ubili njihove roditelje.

Obe bebe su sada na bezbednom i o njima brinu članovi porodice.

„Žele da vide poznata lica. Zato što su tako mali, navikli su na zvukove roditeljskih glasova, mirise, pa ih je teže nego inače uspavljivati. Potrebna im je uteha roditelja. Samo im treba vratiti rutinu“, rekao je ujak dečaka Inbar Rozenfeld.

Porodica Berdičevski je živela u kibucu Kfar Aza, mestu koje je danas sinonim za užas.

Foto: gofundme.com

Inbar, koji živi u obližnjem gradu, rekao je da se poslednji put čuo sa svojom sestrom Hadar u 6.45 ujutru prošle subote, kada mu je poslala poruku da je kibuc napadnut.

Naoružani ljudi masakrirali su desetine civila, među kojima su mnoge bebe i deca. Nekim žrtvama su bile vezane ruke, a tela su spaljena do neprepoznatljivosti. Izraelski vojnici na licu mesta, manje od četiri kilometara od granice sa Gazom, uporedili su ubistva sa nacističkim pogromima u Drugom svetskom ratu.

Foto:AP Photo/Adel Hana

Pokušavajući da zaštiti blizance, Itai (30) je posečen dok je stajao između njihovih krevetića, dok je Hadar upucana u glavu u kuhinji. Sledećih 12 sati, komšija koji se krio u susednoj kući slušao je plač dečaka – ali nije mogao da dođe do njih jer su kuću opkolili teroristi.

U 20 časova, kada je sve bilo čisto, pridružio se specijalnom timu komandosa kada su ušli u dom Berdičevski.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Bebe su bile tako srećne što ih neko drži, što nisu same. Poljubio sam ih i grlio, ali mi je vojska rekla da nije vreme za emotivnost i da moraju da ih iznesu pre nego što ih teroristi pronađu“.

Porodica koja sada čuva blizance kaže da su oni jedina svetlost u ovoj tami.

Sve najnovije informacije iz Izraela i Gaze možete pratiti u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar