Ilustracija Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

Jako nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje Čazme, gde su oštećeni krovovi na mnogim objektima i vozilima, na to područje su upućene hitne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o jakom nevremenu sa vetrom i kišom na području Čazmana stigle su u poslepodnevnim satima u Županijski centar 112 Bjelovar. Na teren su odmah upućene hitne službe, delatnici Civilne zaštite Bjelovar i lokalne CZ i županijski vatrogasni zapovednik.

Jak vetar je odneo krovove, čupao drveće i prevrnuo kamione, a prema prvim informacijama pričinjena je velika materijalna šteta na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozila i osnovne škole u ​​Čazmi.

Delovi Čazme ostali bez struje zbog kvarova na dalekovodu. Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan, hitno je otputovao u Čazmu i sastao se sa lokalnom upravom.

„Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveće je oboreno, oštećena je škola kao i dalekovod, zbog čega struje neće biti, možda i nekoliko dana. Ima i kamiona koje je prevrnuo jak vetar. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, rekao je župan Marušić.

Policija se još nije izjašnjavala o nevremenu i eventualnim povređenima, ali je portparol PU bjelovarsko-bilogorske rekao da je stiglo više dojava građana o materijalnoj šteti zbog nevremena. Uglavnom je reč o šteti na vozilu izazvanom padom drveća.

Nevreme praćeno vetrom, gradom i kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite.

BONUS VIDEO: Veliko nevreme u Nišu, kiša i grad, poplavljene pojedine ulice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar