Sisak posledice nevremena Foto:Edina Zuko/PIXSELL

Olujno nevreme u nedelju oko podneva pogodilo je područje Sisačko-moslavačke županije, a zatim se premestilo i na Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Pročitajte još:

Prema prvim informacijama, najteže su prošli Banija i moslavačko područje. Na udaru vremenskih neprilika našli su se tako Sisak, Petrinja, Glina, Kutina, Hrvatska Kostajnica… Nevreme je dovelo do toga da su iščupana brojna stabla te je saobraćaj otežan.

Oštećeni su i neki objekti na području Petrinje. Među oštećenim objektima našla se i crkva svetog Lovre u Petrinji.

Uprava civilne zaštite izvestila je da su Županijski centri 112 Zagreb i Sisak s područja Sisačko-moslavačke županije primili pozive o oluji.

„Županijski centar 112 Zagreb dobio je danas, oko 11 sati i 40 minuta više dojava o nevremenu u Sisačko-moslavačkoj županiji. U mestima Begovići, Gornja, Donja Pastuša i Tremušnjak došlo je do nestanka struje. Građani dojavljuju da je drveće blokiralo puteve te su popadale bandere. Na terenu su vatrogasci i prioritet im je raskrčivanje puteva od drveća i bandera. U mestu Gornji Žirovac takođe ima drveća po putevima i u toku je raskrčivanje. U toku je preko 20 intervencija“, javili su iz Civilne zaštite.

Grad Sisak je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da su dežurne gradske službe izašle su na teren i pomažu u sanaciji štete i normalizaciji saobraćaja.

„Pala su stabla po ulicama. Za sada znamo da su u Begovićima pali dalekovod, i krovovi“, rekao je zamenik komadanta DVD Petrinja Zvonimir Ljubičić za opisujući stanje u svom gradu.

Na radarskim snimicima Državnog hidrometeorološkog zavoda vidljivo je da se čitavom Banijom prohujala oluja, koja se zatim odmakla ka severoistoku i takođe izazvala neprilike.

„Županijski centar 112 Požega primio je dojavu o nevremenu koje je zahvatilo područje Požeško-slavonske županije i prouzrokovalo materijalnu štetu na krovovima kuća, srušilo drveća i na kraju dovelo do nestanka struje. Hitne službe su obaveštene i na terenu su“, javili su iz Civilne zaštite.

BONUS VIDEO: Vandalizam u kafeteriji na Novom Beogradu kod Fontane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar