Ramzan Kadirov, Vladimir Putin i Jevgeni Prigožin Foto: EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVIC/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN/Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

Nakon što je doneta odluka o povlačenju ruskih trupa iz Hersona, oglasili su se jevgenij Prigožin, šef paravojne grupacije Vagner i lider Čečenije Ramzan Kadirov.

„Na ovaj način se ne pobeđuje u ratovima. Sada je važno ne potonuti i ne podleći paranoji. Moramo izvuči zaključke i pobrinuti se da se greške ne ponavljaju“, komentarisao je Prigožin, prenosi Index.hr.

Oglasio se i lider Čečena Ramzan Kadirov.

„Nakon što je procenio pluseve i minuse, general Surovikin doneo je tešku i dobru odluku. Od početka smo znali da će Herson biti teška bitka“, rekao je Kadirov.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, ministar odbrane Rusije Šojgu naložio je danas komandantu ruske vojske u Ukrajini, generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na levu obalu Dnjepra u pravcu Hersona, prenele su ranije RIA Novosti.

Šojgu je rekao da su život i zdravlje ruskog vojnog osoblja uvek prioritet i da se mora uzeti u obzir i opasnost po civilno stanovništvo, prenosi Tanjug.

„Pobrinite se da svi civili koji žele mogu da odu. Nastavite povlačenje trupa i preduzmite sve mere da se omogući bezbedno prebacivanje ljudstva, naoružanja i opreme preko reke Dnjepar“, poručio je Šojgu Surovikinu na komandnom mestu ruske vojske.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar