ulazak u makedoniju
Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vlada u Skoplju odlučila je danas da državljanima Srbije, Kosova, Crne Gore i BiH od ponedeljka 12. oktobra omogući ulazak u Severnu Makedoniju bez PCR testa na koronavirus.

To je na Fejsbuku objavio premijer Severne Makedonije Zoran Zaev (facebook.com/zaevzoran), navodeći da je ta odluka doneta na osnovu koordinacije ministarstva zdravlja u regionu, dodajući da će i državljani Severne Makedonije u te četitri zemlje putovati bez PCR testa.

Врз основа на координацијата со министерствата за здравство од регионот, денеска, на седница на Владата на Република…

Posted by Zoran Zaev on Уторак, 06. октобар 2020.

„Dogovoreno je da u ove zemlje, čiji su građani do sada imali obavezu da pri ulasku/tranzitu u našu zemlju prilože negativan RT PCR SARS CoV-2 test, po pricipu reciprociteta i naši građani putuju bez obaveze da prilože negivan test“, naveo je Zaev.

Pročitajte još:

Kako je istakao, odluka o ukidanju obaveznog negativnog PCR testa za ulazak u Severnu Makedoniju doneta je po predlogu i pozitivnom mišljenju Komisije za zarazne bolesti, „prema kom do ovog trenutka nema indikacija ili visokog broja ušlih pozitivnih slučajeva iz te četiri zemlje, a time ni visokog rizika po javno zdravlje“.

„Ta odluka je doneta zbog ostvarivanje neophodnih potreba građana, pri čemu Vlada apeluje da se putovanje svede na minimum i isključivo za neodložne potrebe i sa potpunom doslednom primenom svih mera lične zaštite od kovida 19. Odluka stupa na snagu u ponedeljak 12. oktobra“, naveo je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar