Foto: Printscreen YouTube/Study Channel dedicated to Prof. Alexander Dugin,EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK, Dzhavakhadze Zurab / TASS / Profimedia

Ćerka ruskog filozofa Aleksandra Dugina stradala je u stravičnom incidentu koji se dogodio juče. Automobil Land Cruiser Prado eksplodirao je u blizini Moskve, a u njemu je u tom trenutku bila Darija Dugina (30). Iako tačan uzrok eksplozije još uvek nije utvrđen, mnogi sumnjaju da je u pitanju bio pokušaj atentata na njenog oca. Očevici stravične nesreće kažu da su čuli eksploziju, a onda videli dim kako se širi iz pravca automobila.

Žena koja je radi obližnjoj cvećari u blizini mesta tragedije rekla je da je čula dva udarca u trenutku eksplozije, nakon čega su dim i vatra zahvatili automobil.

Drugi očevidac je primetio da je eksplozija koja je odjeknula bila izuzetno snažna. Prema rečima svedoka, od jačine udara puklo je staklo na njegovoj radnji, a kada je izašao napolje video je automobil u plamenu.

Sudeći po snimcima koje je objavila ruska Izvestija, nakon eksplozije Darijin automobil je skoro potpuno uništen. Među prvima je na lice mesta stigao i sam Dugin. On je pratio svoju ćerku u drugom automobilu i bio svedok njene smrti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema navodima Izvestije, Dugin je snimljen kako se hvata za glavu i jeca na mestu gde je njegova ćerka tragično izgubila život.

Inače, Dugin je istaknuti ultranacionalistički ruski ideolog za koga se veruje da je blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Smatra se tvorcem ili „duhovnim vođom“ ruske vojne operacije u Ukrajini, a tokom godina stekao je nadimak „Putinov mozak“.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram