Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia, Privatna arhiva, Police

Meta pucnjave u Liverpulu u Velikoj Britaniji u kojoj je ubijena devojčica Olivija Prat-Korbel (9), bio je "čovek od poverenja" za brutalne mafijaše koji se hvalio da je život iza rešetaka sličan odmoru u Butlinsu (rizortu u Velikoj Britaniji), pre nego što je ranije pušten iz zatvora.

Kriminalac Džozef Ni (35) proveo je značajno vreme iza rešetaka zbog niza teških krivičnih dela, uključujući krivična dela vezana za drogu, provalu i krađu.

Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je ranije bio deo organizovane kriminalne bande koja je osuđena na ukupno 10 godina zatvora zbog niza provala širom Engleske. Uhvaćeni su nakon policijske potere.

Ni, koji živi u Liverpulu, osuđen je na 45 meseci zatvora 2018. godine, ali je pušten na slobodu prošle godine, prenosi Dejli mejl.

Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ranije su snimljene fotografije na kojima se Ni hvali životom iza rešetaka zajedno sa drugim zatvorenicima. To mu međutim, nije bio jedini period koji je proveo u zatvoru. On je 2009. godine osuđen na šest i po godina zatvora jer je služio kao „čovek od poverenja“ za narko bandu koja pomaže u rasturanju i prodaji kokaina na ulicama Liverpula.

Foto: Police Department

Ni je ranjen u pucnjavi u ponedeljak uveče u kojoj je ubijena mala Olivija, a njena majka Šeril povređena nakon što je ušla u porodični dom u pokušaju da pobegne od maskiranog napadača. On je uhapšen u bolnici, zbog kršenja uslova puštanja na slobodu i biće vraćen u zatvor da odsluži kaznu.

Podsećamo, pucnjava u Liverpulu dogodila se pre nekoliko dana. Devetogodišnja devojčica je zadobila prostrelnu povredu grudnog koša i u kritičnom stanju je odvezena u bolnicu, gde je kasnije preminula.

Foto: Privatna arhiva

Dve osobe su prebačene u bolnicu sa povredama iz vatrenog oružja. Muškarac je zadobio prostrelne rane na telu, a žena je zadobila prostrelnu povredu ruke.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je saopštila da je nepoznati muškarac oko 22 sata po lokalnom vremenu upao na imanje i pucao iz pištolja.

„Ovo je zaista šokantan incident u kojem je tragično ubijena mlada i nevina devojčica koja je, nažalost, umrla.“

„Upućujemo saučešće porodici i prijateljima u ovom veoma teškom trenutku, naše misli su uz njih. Nijedan roditelj nikada ne bi trebalo da doživi gubitak deteta u ovim užasnim okolnostima. Ovaj zločin je odvratan i naše zajednice moraju istupiti i reći nam ko je odgovoran“, poručila je pomoćnica šerifa Dženi Sims.

BONUS VIDEO: Kalifornija – napadač ubijao ljude u nekoliko prodavnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare