TikTok
TikTok Foto:Shutterstock/kovop58

Brojne zemlje širom sveta donele su odluku o zabrani korišćenja aplikacije TikTok zbog sigurnosnih razloga. Međutim, neke zemlje su ga potpuno zabranile, a neke su ga privremeno zabranile na službenim telefonima javnih službenika.

Kako bi to bolje ilustrirao, Axios je objavio grafikon koji prikazuje kartu sveta sa zemljama koje su donele odluku o zabrani aplikacije u vlasništvu kineske kompanije ByteDance.

Prema grafikonu, zemlje koje su uvele delimičnu zabranu, što znači da aplikacija neće biti dopuštena na službenim telefonima javnih službenika, su: SAD, Kanada, Novi Zeland, Tajvan, Finska, Švedska, Francuska, Austrija, Španija, Portugal, Holandija, Belgija, Litvanija, Letonija, Estonija, Nemačka, Velika Britanija, Češka, Poljska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Italija, Slovačka, Hrvatska, Mađarska, Danska i Grčka, prenosi Klix.ba.

U ovom slučaju, ove gore navedene zemlje će zabraniti TikTok na vladinim uređajima, ali isto ne vredi za privatne telefone.

Zemlje koje su uvele potpunu zabranu TikToka su Indija, Avganistan i Indonezija. U međuvremenu su Pakistan i Bangladeš uveli privremenu zabranu.

Privatne kompanije i mreže takođe počinju donositi odluke. Neki američki fakulteti takođe zabranjuju TikTok na svojim lokalnim internetskim mrežama. BBC, britanski medij je takođe savetovao osoblju da izbriše TikTok, a danska javna televizija takođe je donela sličnu odluku.

SAD poziva kompaniju da proda udeo ili se suoči s potpunom zabranom u zemlji.

BONUS VIDEO: Zabrana TikTok-a u Americi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar