Foto: Printscreen/Dnevnik.hr

Hrvatski "nulti pacijent" Vibor Vidić, jedan od braće blizanaca iz "Eriksona" koji se u februaru zaražen vratio sa utakmice u Italiji, pričao je o svom iskustvu sa virusom.

On je za Dnevnik.hr opisao šta je sve prošao sa ovom zarazom i koje je sve simptome imao.

„Pa s psihičke strane je bilo dosta teško. Prvih nedelju dana nisam znao koga ću ugroziti, nisam znao koga ću zaraziti. Fizički je bilo kao grip, temperatura, miris i ukus nisam imao nedelju dana, opšta slabost, malaksalost, respiratornih problema nisam imao“, rekao je Vidić.

On je tri sedmice bio u bolnici, pa onda kod kuće dve nedelje. Tek nakon isteka samoizolacije počeo je da se viđa sa najužim krugom prijatelja.

Nulti pacijent iz Hrvatske kaže da mu je najteže bilo iščekivanje prvih nedelju dana.

„Ko će se sve zaraziti zbog mene, hoće li neko zaraziti bolesne ukućane, decu. Mislim, zarazio sam svoju devojku, ali ona je bila sa mnom, tako da, ko zna možda je ona mene“, kaže Vibor koji je zarazio samo brata.

Nulti pacijent otkrio je i zašto nije hteo ranije javno da iznese svoje iskustvo.

„Nisam hteo da se eksponiram ni da doživljavam osude od nekih ljudi koji nisu upoznati sa situacijom. Pa evo sad nam je to postao svakodnevni život, a i nisam hteo da slušam osude da sam išao u najgore vreme u Italiju, kad je već bilo hiljade i hiljade zaraženih, što uopšte nije istina. A i nisam jednostavno imao potrebu da se eskponiram“,  rekao je Vidić.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)