Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

U Sloveniji se nastavlja ublažavanje restriktivnih, antiepidemijskih mera i od danas je dozvoljen rad nekih obrazovnih i konsultantskih ustanova, ugostiteljskih i turističkih objekata, ali samo u tzv. žutim regionima - Pomurskom, Koruškom, centralnoj Sloveniji, Obalno-Kraškom regionu i u Goriškom.

PROČITAJTE JOŠ:

Od danas su dozvoljene i posete ne-medicinskim i terapeutskim službama, uz dokaz o negativnom testu na korona virusa, prenosi agencija STA.

Noćni klubovi, barovi i diskoteke i dalje su zatvoreni, ali u žutim regionima je dozvoljen odlazak u prodavnice i u poslovne zgrade uz poštovanje propisane fizičke distance, jedna osoba na 20 kvadratnih metara, prenosi Tanjug.

U narandžastim regionima – Podravskom, Savinjskom, Zasavskom, Posavskom, Jugoistočnoj Sloveniji, Gorenjskom regionu i Primorsko-Notranjskom dozvoljene su posete prodavnicama, ali uz strože mere fizičkog distanciranja – jedan klijent na 30 kvadratnih metara.

Kada je reć o pijacama, posete su dozvoljene uz ograničenje – jedna osoba na 10 kvadratnih metara, a barovima i restoranima je dozvoljeno da poslužuju u svojim baštama, uz poštovanje propisane razdaljine između stolova i uz ograničen broj gostiju.

Najavljeno je i otvaranje muzičkih škola, a ove najnovije mere biće na snazi do 9. maja, kada će vlada ponovo odlučivati o restrikcijama na osnovu aktuelne epidemiološke situacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)