koronavirus na novom zelandu
Foto:Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Novi Zeland ukinuće restrikcije uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa 21. septembra u celoj zemlji, sem u Oklendu koji je epicentar drugog talasa zaraze, izjavila je premijerka te zemlje Džasinda Ardern.

Ona je rekla da će se restrikcije u Oklendu razmatrati sledećeg ponedeljka, ali i da će vlada odmah ublažiti sve fizičke distance u avionima, čime će pomoći nacionalnoj aviokompaniji Er Nju Ziland, koja već mesecima ograničava broj putnika na letovima, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

„Znam da će ova promena značiti avio kompaniji i onim delovima zemlje kojima je neophodan veći broj posetilaca“, rekla je ona na konferenciji za novinare i dodala da će maske i dalje biti obavezne u javnom prevozu.

Novi Zeland se veoma uspešno izborio sa prvim talasom korona virusa, ali najnoviji porast obolelih, pre svega u Oklendu, uticao je na vladu da vrati meru karantina.

Na Novom Zelandu danas je zabeležen jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj porastao na 1.447, dok su od početka pandemije preminule 24 osobe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare