Štrajk Lufthanza Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Zemaljsko osoblje nemačke avio-kompanije Lufthanza nastaviće u utorak štrajk, tražeći povećanje plata, saopštio je danas sindikat Verdi.

Sindikat je naveo da će štrajk koji će trajati do srede obuhvatiti aerodrome u Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu, Berlinu, Dizeldorfu, Kelnu i Štutgartu. Zemaljsko osoblje je među nekoliko grupa radnika Lufthanze za koje su u toku pregovori za usaglašavanje kolektivnog ugovora, preneo je Rojters.

Berlin Nemačka štrajk Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Sindikat Verdi zahteva povećanje plata od 12,5 odsto za 25.000 radnika zemaljskog osoblja Lufthanze ili povećanje od najmanje 500 evra mesečno za period od 12 meseci, kao i jednokratnu isplatu u iznosu od 3.000 evra za ublažavanje posledica inflacije.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Nemačkoj su od početka ove godine radnici u vazdušnom saobraćaju, javnom gradskom prevozu i na železnici održali niz štrajkova, tražeći povećanje plata i bolje uslove rada.

Štrajk zemaljskog osoblja Lufthanze početkom februara izazvao je otkazivanje 900 od 1.000 planiranih letova, čime je bilo pogođeno oko 100.000 putnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar