Danilo Šaranović Foto: Savo Prelević/Vijesti

Iz Poslaničkog kluba Demokrata Crne Gore saopšteno je danas da je izabrani v.d. direktor Uprave policije Aleksandar Radović kadar nekadašnjeg direktora policije iz Demokratske partije socijalista Veselina Veljovića.

Veljović, koji je po odlasku iz policije bio savetnik za bezbednost bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanović vec duže vreme se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je učestvovao u švercu cigareta.

„Još više zabrinjava činjenica da se radi o policijskom službeniku koji je bio kadar Veselina Veljovića, optuženog za izvršenje teških krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije“, navodi se u saopšte poslanika Demokrata.

Aleksandar Radović Foto: GOV.ME/B Ćupić

Oni su čestitali svom stranačkom kolegi, ministru policije Danilu Šaranoviću jer, kako kažu, nije podlegao pritiscima da se za v.d. direktora Uprave policije izabere kadrar koji, prema informacijama dostupnim u medijima, nije prošao poligraf.

Podržali su i stav ministra Šaranovića da on i njegov pravni tim treba da utuže sve nezakonito donete odluke, da informiše nadležne državne organe o sumnji na izvršenje krivičnih dela od članova Vlade, nastalih skandaloznim kršenjem zakona, te da do raspleta krize vlasti obezbedi zakonito i stabilno funkcionisanje sektora na čijem je čelu.

Saopštenje su potpisali poslanici: Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Anđela Vojinović, Nikola Rovčanin, Albin Ćeman, Momčilo Leković, Duško Stjepović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ministar Šaranović je za v.d. direktora Uprave policije Vladi predložio Lazara Šćepanovića, ali je na sinoć održanoj maratonskoj sednici izvršne vlasti taj predlog odbijen. Iz Vlade je saopšteno da ministar Šaranović nije hteo da predloži drugog kandidata pa je ovlašćen premijer Milojko Spajić da predloži drugog kandidata.

Na predlog Spajića većinom glasova je izabran Aleksandar Radović, koga je, kako je saopšteno, preporučila njegova bogata profesionalna biografija. Radović bi trebalo da zameni smenjenog direktora Uprave policije Zorana Brđanina, kome je mandat istekao u ponoć.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar