Ghislaine Maxwell
Foto: TANJUG/AP Photo/John Minchillo

Žena koja je optužila milijardera i osuđenog pedofila Džefrija Epstajna, za seksualno zlostavljanje, svedočila je u ponedeljak da je Gislejn Maksvel organizovala njihove sastanke i često je govorila o seksualnim temama, uključujući i Epsjtanove telesne potrebe.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekla je da on treba da ima seks tri puta dnevno“, rekla je žrtva na sudu.

Žena koja je svedočila pod pseudonimom „Kejt“, iznela je dramatične tvrdnje protiv Gislejn Maksvel kojoj se sudi za seksualnu trgovinu malelotnicama, prenosi CNN.

Kejt se ne smatra maloletnom žrtvom u optužbama, ali je porotnicima bilo dozvoljeno da razmotre njeno svedočenje.

Kejt je svedočila da je Maksvelovu upoznala prvi put kada je imala 17 godina i to preko starijeg dečka dok je bila na putovanju u Parizu. Maksvel ju je pozvala na čaj u njenu kuću u Londonu nekoliko nedelja kasnije i govorila je Kejt o njenom dečku „filantropu“ Epstajnu, za koga je Maksvel rekla da će pomoći Kejt u muzičkoj karijeri.

Ghislaine Maxwell
Foto: TANJUG/AP Photo/Elizabeth Williams

„Shvatila sam da je njen posao da brine o Džefrijevim potrebama. Otišla sam odatle osećajući se uzbuđeno. Kao da me je neko želeo“, rekla je ona.

Nedeljama kasnije, Maksvel je pozvala Kejt da se sastane sa Epstajnom, insistirajući da prihvati poziv.

Tamo joj Maksvel rekla da stisne Epstajnove stopalo da bi mu pokazala koliko je jaka, uprkos svom „malom telu“, svedočila je Kejt.

Epstajn je odobrio masažu stopala i takođe joj je dozvolio da mu izmasira ramena. Nekoliko nedelja kasnije, Maskvel je pozvala Kejt i pitala je da joj učini uslugu i izmasira Epstajna. Maksvel je odvela Kejt na sprat do spavaće sobe u kojoj je Epstajn stajao u ogrtaču, dao je Kejt ulje za masažu i zatvorio je vrata za njom.

Ghislaine Maxwell
Foto: TANJUG/AP Photo/Elizabeth Williams

Kejt je svedočila da se Epstajn skinuo i započeo seksualni čin sa njom. Ubrzo nakon tog incidenta, Maksvel ju je u pozvala u svoju kuću i rekla joj je da je teško pratiti njegove potrebe.

„Tako mi je drago što si ovde. Uradila si tako dobar posao prošli put, da je on želeo da se vratiš“, svedočila je Kejt.

Ovog puta je Epstajn stajao skroz nag kada ju je Maksvel odvela u istu sobu i zatvorila vrata za njom. „Lepo se provedi“, rekla je navodno Maksvel. Nakon toga ju je pitala da li se zabavljala tokom svojih susreta sa Epstajnom.

Suđenje Maskvelovoj je iznelo na videlo brojna svedočenja. Svoje priče su u javnost iznele maloletne žrtve, ali zaposleni kod Epstajna. Javnost je saznala da su u Epstajnovom avionu bili i Donald Tramp, Bil Klinton i princ Endru.

„Piramidalna šema zlostavljanja“

U uvodnim izjavama na suđenju Maksvelovoj, tužioci su rekli da su Maksvel i Epstajn kreirali „piramidalnu šemu zlostavljanja“ kako bi uvukli maloletne devojčice u seksualne odnose sa Epstajnom. Njena odbrana je u međuvremenu rekla da je Maskvel „žrtveni jarac“ za Epstajnove postupke i napadali su sećanja i motive žena koje kažu da su bile seksualno zlostavljane.

Ghislaine Maxwell
Ghislaine Maxwell Foto: TANJUG/United Nations Photo/Rick Bajornas via AP

Fotografije nagih devojaka u Epstajnovoj kući

U svom svedočenju Kejt je govorila da je o Epstajnovom trošku putovala nekoliko puta u Njujork, Palm Bič, i Devičanska ostrva, gde je Epstajn imao imovinu. Maksvel je bila ta koja bi je obavestila o putnim aranžmanima.

Tokom posete rezidenciji u Palm Biču, kada je imala 18 godina, rekla je da je njenom krevetu ostavljena uniforma „školarke“ – plisirana suknja, bele gaće, bele čarape i košulja. Kada je pitala Meksvelovu čemu to služi, dobila je sledeći odgovor: „Mislila sam da bi bilo zabavno da Džefriju odneseš čaj u ovoj odeći“.

„Nisam znala kako da kažem ne“, rekla je Kejt.

Nosila je poslužavnik Epstajnu koji je vežbao sa trenerom u teretani pored bazena. Imala je odnos sa Epstajnom kada je trener otišao, navela je.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajn Foto: TNS / ddp USA / Profimedia

Kejt se takođe prisetila fotografija nagih mladih devojaka u kuću u skoro svakoj sobi.

„Sećam se da su slike bile šokantne“, priseća se ona.

Maskvel je često razgovarala o seksu sa Kejt.

„Znaš šta on voli – slatko, mlado i lepo kao što si ti“, rekla je Maksvel, svedoči Kejt.

Ona nikada nije regrutovala druge devojke bilo kog uzrasta za Epstajna uprkos zahtevu. Seća se da je jednom videla mršavu plavu devojku za koju je pomoslila da ima oko 17 godina.

Tokom unakrsnog ispitivanja advokat odbrane je radio na tome da potkopa njeno svedočenje naglašavajući njen stalni kontakt sa Epstajnom. Kejt je rekla da je poslednji put putovala sa Epstajnom sa 24 godine, a da je sa njim bila u kontaktu do svojih ranih 30-tih, prenosi CNN.

Džefri Epstajn
Džefri Epstajn Foto: Palm Beach Post / Zuma Press / Profimedia

Pisala mu je i dok je bio u zatvoru 2008. godine. Kejt je ostanak u kontaktu sa njim opisala kao mešavinu poricanja i straha.

„Nisam htela da priznam šta mi se dogodilo i osećala sam da ću prekidom komunikacije morati da priznam događaje koji su se desili i da ću morati nešto da kažem“, rekla je ona.

Kejt su sudu priznala da je imala problema sa kokainom, alkoholom i tabletama za spavanje u kasnim tinejdžerskim danima i ranim dvadesetim. Rekla je da svedoči pod pseudonimom jer ima dete koje ne želi da dovodi u centar pažnje medije zbog ovog slučaja.

Rekla je da je dobila nagodbu od 3,25 miliona dolara od Epstajnovog programa kompenzacije žrtvama. Novac je rekla je, potvrdio njena iskustva sa Epstajnom.

BONUS VIDEO: Kakva se poruka šalje žrtvama otvaranjem za javnost suđenje Miroslavu Aleksiću?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar