Foto:Dnevnik Nove TV

U nesreći koja se večeras dogodila u hrvatskom mestu Novska, dva kilometara od stanice Rajić ka istoku, preminule su tri osobe, javljaju tamošnji mediji.

Kako se navodi, u sudaru se prevrnula lokomotiva i jedan vagon putničkog voza. Spašavanje ljudi zarobljenih ispod ostataka voza je u toku, a zbog nepristupačnog terena uključila se i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Prema prvim informacijama, teretni voz je zbog kvara stajao na otvorenoj pruzi, zbog čega je automatski bilo upaljeno crveno svetlo, međutim mašinovođa putničkog voza je, najverovatnije, velikom brzinom prošao kroz crveno i napravio udes.

Foto:DNEVNIK.hr

Kako nezvanično saznaje Jutarnji.hr, putnički voz je išao 120 kilometara na sat, a u jednom od vozova se sumnja da su bile izbeglice.

Na mesto nesreće upućeno je 19 interventih policajaca PU sisačko moslavačke i 16 interventnih policajaca iz Slavonskog Broda, te još devet policajaca PGP Novska.

Hrvatski premijer Andrej Plenković se uputio na mesto nesreće, a  uz njega će biti Butković, Božinović, Beroš i Piletić i župan Celjak.

Foto:Nove TV

****

BONUS VIDEO: Saobraćajni udes kod Niša, povređeno osam stranaca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare