Nebojša Rodić Foto:vienna.mfa.gov.rs

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivno pismo novog ambasadora Srbije u Podgorici Nebojše Rodića i izneo uverenje da će njegovo imenovanje doprineti jačanju bilateralnih odnosa, uz očekivanje da će Crna Gora uskoro uputiti ambasadora u Beograd.

U razgovoru sa Rodićem, Milatović je istakao da u odnosima Crne Gore i Srbije postoji prostor za snaženje međudržavne saradnje u obostranom interesu, što građani obe države odavno očekuju, piše N1.

Milatović je podsetio da je, po stupanja na dužnost, posle posete institucijama Evropske unije u Briselu, za prvu bilateralnu posetu odabrao Srbiju, što svakako predstavlja novi momenat u odnosima beograda i Podgorice, objavljeno je na sajtu predsednika Crne Gore.

Milatović je primio akreditivna pisma i novih ambasadora Luksemburga, Litvanije i Omana.

U odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović je ambasadorima predstavio državne spoljnopolitičke prioritete prioritete.

Oni se koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora 2028. godine postane 28. članica Evropske unije, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unaprijedi dobrosusedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

***
BONUS VIDEO: Ruža Ćirković: Da li je Crna Gora jači ekonomski tigar od Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar