Foto: EPA-EFE/MICOL BRUSAFERRO

Vlada Slovenije je donela nove mere za ulazak i izlazak iz države, ali i ublažila postojeće pa je tako proširila listu osoba koje ne moraju u karantin i nisu obavezne da pokažu negativan rezultat PCR testa prilikom ulaska u ovu državu. U tu grupu spadaju akreditovani novinari i osobe koje dolaze u Sloveniju iz hitnih razloga i ne planiraju da borave duže od 12 sati, a rezultati testiranja obavljenih u Velikoj Britaniji i SAD-u od sada će se tretirati kao validni na slovenačkim graničnim prelazima.

Pored toga, strani radnici i osobe koje obavljaju poslove u pograničnim područjima van Slovenije neće morati da idu u karantin ukoliko pokažu nagativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa ne starijih od sedam dana pod uslovom da se vraćaju u Sloveniju u roku od pet dana.

Takođe, svim osobama koje dolaze iz zemalja sa „crvene liste“ dopušta se ulazak samo uz predočenje negativnog PCR testa ili potvrde o vakcinaciji ili da su prebolovali COVID-19.

Među opštim izuzecima za ulazak u Sloveniju bez upućivanja u karantin je i dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Ulazak će biti dozvoljen onima koji predoče potvrdu o vakcinaciji najmanje nedelju od primanja druge doze Fajzer ili najmanje 14 dana nakon dobijanja Modernine vakcine.

Ukoliko su vakcinisani AstraZenekinom vakcinom, nakon dobijanja prve doze mora proći najmanje 21 dan.

Ova odluka biće na snazi od 12. do 18. aprila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)