Ivan Pečorin i Vladimir Putin Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia/EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK

Ruski biznismen Ivan Pečorin, glavni menadžer Korporacije za razvoj Delekog istoka i Arktika, pronađen je mrtav kod Vladivostoka, što je poslednji u nizu misterioznih smrtnih slučajeva među ruskim rukovodiocima.

Kako prenosi ruski državni medij RIA novosti, administracija Vladivostoka je saopštila da je telo biznismena pronađeno u blizini sela Beregovoe.

Pečorin se navodno utopio 10. septembra kod rta Ignjatov u Vladivostoku nakon što je pao sa čamca u punoj brzini u blizini

„12. septembra 2022. godine saznalo se za tragičnu mrt našeg Ivana Pečorina, generalnog direktora za avio industriju Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika. Ivanova smrt je nenadoknadiv gubitak za prijatelje i kolege, veliki gubitak za korporaciju. Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima“, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom u ponedeljak.

Prema informacijama „Komsomolske pravde“, Pečorin je, kao jedan od Putinovih kadrova, radio na modernizaciji avijacije na istoku Rusije i sada na istraživanju resursa na Arktiku, u okolnostima oštrih sankcija Rusiji.

Ivan Pečorin Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Pečorin je deveti istaknuti ruski biznismen koji je navodno život izgubio pod sumnjivim okolnostima od kraja januara. Njen šestoro je povezano sa dve najveće ruske energetske kompanije, prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Četvoro od šestoro pokojnih biznismena su bili povezani sa ruskom energetskom kompanijom Gasprom ili jednom od njenih podružnica, dok su ostala dvojica povezana sa Lukoilom, najvećom ruskom privatnom kopanijom za naftu i gas.

Ranije ove godine, kompanija je zauzela neobičan javni stav govoreći protiv rata u Ukrajini, pozivajući na okončanje sukoba i saosećanje prema žrtvama.

Predsednik Lukoila Ravil Maganov je preminuo početkom septembra nakon pada kroz prozor bolnice u Moskvi, javila je ruska državna agencija TASS.

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar