Policija u Portlandu uhapsila je 15 osoba posle protesta organizovanih u blizini policijske stanice u gradu koji je već više od 100 dana poprište povremeno naslinih demonstracija.

Demonstranti su zapalili nekoliiko dušeka koje su vatrogasci potom ugasili, navela je policija Portlanda u saopštenju za medije i dodala da povređenih nije bilo a da su uhapšeni optuženi za sukobe sa policijom, nedolično ponašanje, posedovanje opasne naprave i paljevinu.

Noć pre toga, navodi Rojters, policija je uhapsila 59 osoba i uz pomoć suzavca rasterala demonstrante koji su ih napali kamenicama i zapaljivim koktelima.

Pročitajte još:

Više od tri meseca u Portlandu se tokom noći organizuju protesti koji često završe žestokim okrišajem policije i demonstranata ali i desničara i levičara.

Protesti u SAD počeli su posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u maju. Flojda je u Mineapolisu ubio policajac koji mu je devet minuta klečao na vratu.

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je akt kojim preti da će ukinuti federalne fondove gradovima u kojima „nema zakona“ uključujući Portland.

Trampov protivnik na predstojećim izborima Džo Bajden optužio ga je da svojom retorikom izaziva nasilje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar