"Da posada nije odmah reagovala, ne znam šta bi se desilo, možda bi nas vatra zahvatila", rekao je vozač kamiona koji je bio jedan od putnika italijnaskog trajekta koji se zapalio kod grčkog ostrva Krf.

Prema njegovima rečima, nakon što su putnici trajekta evakuisani, plamen je počeo da izlazi iz spoljnih paluba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tada smo čuli eksplozije koje su verovatno dolazile iz vozila u garaži broda koja su eksplodirala. Posada je organizovana i obučena“, dodao je on, prenosi Greek Reporter.

Drugi putnik na trajektu dramatičnu situaciju opisao je kao „noćnu moru“. I on smatra da je požar izbio u garaži na donjoj palubi broda.

„Ljudi su trčali okolo uplašeni, ali na sreću sve je prošlo dobro“, rekao je.

Foto: REUTERS/Adonis Skordilis

Podsećamo, italijanski trajekt „Euroferi Olimpija“ sa 237 putnika i više od 50 članova posade zapalio se kod Krfa u Grčkoj. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se trajekt zahvaćen plamenom i dimom, a kako se pretpostavlja vatra je krenula iz garaže trajekta, verovatno iz kamiona koji je bio u garaži.

Foto: EPA-EFE/STAMATIS KATAPODIS

Kapetan broda je izdao naređenje za evakuaciju u 4.30 ujutru, nakon čega su putnici evakuisani čamcima za spasavanje.

Zamenik ministra pomorstva Kostas Katasafadoš rekao je za televiziju Skaj da su svi putnici i članovi posade spaseni i da su dobrog zdravlja. Jedna osoba je lakše povređena prilikom prebacivanja sa zapaljenog broda u čamac za spasavanje, nakon čega je prebačena u bolnicu na Krfu.

Lučke vlasti u Grčkoj su saopštile da je pet plovila grčke obalske straže došlo u oblast u kojoj je goreo trajekt. Obližnji brodovi su se takođe pridružili spasilačkoj misiji kako bi pomogli u evakuaciju putnika i posade.

Tačan uzrok požara nije poznat.

BONUS VIDEO: Požar u Sarajevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar