Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jedan 17-godišnji Palestinac ubijen izraelskom vatrom u gradu Hebronu na Zapadnoj obali. Izraelska vojska je navela da su njene snage odgovorile bojevom municijom na nasilni protest, preneo je AP.

Dogodilo se to posle jutrošnjeg ubistva trojice palestinskih ekstremista i ranjavanja desetina u sukobu koji je izbio tokom hapšenja u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Hiljade Palestinaca prisustvovalo je popodne njihovoj sahrani.

Palestinski mediji su izvestili da su večeras takođe dva Palestinca ranjena u Hebronu u sukobu s izraelskim vojnicima, a poginuli je identifikovan kao Moemen Jasin Džaber.

On je pogođen u grudi bojevim metkom i preminuo je u bolnici.

Zvanična novinska agencije Vafa je izvestila da je jedan ranjenik 15-godišnjak, a drugi nije identifikovan, niti je rečeno da li su bili naoružani.

Izrael: vojska ubila 3 palestinska vojnika na Zapadnoj obali

Izraelska vojska ubila je tri palestinska vojnika i ranila desetine u pucnjavi koja je danas izbila tokom racije u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali. Do pucnjave je došlo dan nakon što je prekid vatre okončao trodnevne borbe Izraela i palestinske ekstremističke grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze.

U odvojenom incidentu u gradu Hebronu na Zapadnoj obali, palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je 17-godišnjak ubijen, dok izraelska vojska tvrdi da su snage odgovorile paljbom na nasilan protest.

Izraelska policija saopštila je da su snage bezbednosti opkolile kuću Ibrahima al-Nabulsija, za kojeg kažu da je tražen zbog niza pucnjava na Zapadnoj obali ranije ove godine.

Al-Nabulsi i još jedan palestinski vojnik ubijeni su u pucnjavi na licu mesta a trupe su, kako tvrdi policija, pronašle oružje i eksploziv u njegovoj kući.

Palestinci su napali vojnike bacajući kamenje i eksploziv, na šta su vojnici odgovorili paljbom.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su tri osobe ubijene, al-Nabulsi, Islam Sabuh i Husein Džamal ​​Taha, i najmanje 40 je ranjeno.

BONUS VIDEO: Gaza pod naletom izraelskih aviona


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar