Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Nikšiću su od jutros otvorena biračka mesta za lokalne izbore koji se održavaju u tom gradu. Na dva biračka mesta glasanje je kasnilo zbog kamera, a posmatrači su već u prvom satu zabežili nepravilnosti na biračim mestima.

Pročitajte još:

Građani Nikšića biraju između četiri koalicije i dve partije. Svoje biračko pravo mogu da ostvare do 20 sati.

Prema podacima Centra za monitoring (CEMI) koja posmatra izbore, do devet sati glas je iskoristilo 15,6 odsto birača.

CEMI pored podataka o izlaznosti, na svom tviter nalogu objavljuje i sve nepravinosti koje se događaju na i oko biračkih mesta.

Pa je tako zabeleženo članovi biračkih odbora koriste mobilne telefone, što nije dozvoljeno.

Ovo nije jedino pravilo koje su članovi odbora prekršili. Naime, na jednom biračkom mestu član BO je uticao na odluku birača, pozivajući ih da glasaju za jednu političku opciju.

Na jednom biračkom mestu neće moći da se utvrdi da li je dolazilo do „dupliranja glasačkih listića“, jer glasačka kutija nije proverena pre otvaranja samog biračkog mesta.

Ni birači nisu bili naročito disciplinovaniji, pa su tako neki od njih naglas saopštavali koga su zaokružili.

I Građanski pokret URA je uočio određene nepravilnosti. Naime, saopštili su da se na glasačkom mestu 48 (Dom na Viru) glasački listići pre upotrebe označavaju hemijskom olovkom.

Iz te partije su rekli i da na glasačkom mestu broj 12 (OŠ „Mileva Lajović Lalatović) i 13 (Stara mašinska škola) vređaju i verbalno napadaju posmatrače liste „Crno na belo“ kojoj pripada i URA.

„Konstantno se koriste mobilni telefoni“, kazali su iz URA.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar