Foto:ISSOUF SANOGO / AFP / Profimedia

Sumnja se da su islamistički pobunjenici ove nedelje na severoistoku Nigerije kidnapovali 50 ljudi, uglavnom žena, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Boko Haram i Islamska država u državi Borno na severoistoku Nigerije neretko napadaju snage bezbednosti i civile nastojeći da destabilizuju ovu oblast i rasele desetina hiljada ljudi, prenosi Rojters.

Najnoviji incident dogodio se u ponedeljak u udaljenom području Gamboru, koje se graniči sa Čadom i Kamerunom, potvrdio je zvaničnik Civilne operativne grupe koja pomaže nigerijskoj vojsci u borbi protiv džihadista.

Pročitajte još

Zvaničnik, koji je odbio da bude imenovan jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima, saopštio je da je grupa od najmanje 50 osoba, uglavnom žena iz kampa za interno raseljena lica otišla da traži drva za ogrev na obali jezera Čad gde često operišu pripadnici Islamske države Zapadne Afrike (ISVAP).

Oni su upali u zasedu naoružanih ljudi koji su ih naterali da sporednim putevima uđu u susedni Čad, rekao je zvaničnik i dodao da su tri žene uspele su da pobegnu otmičarima.

Nigerijska vojska za sada nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

BONUS VIDEO: “Terorizam je u ovakvom razmjeru okidač za razne terorističke islamističke skupine”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar