Otkazani letovi zbog snežne oluje Foto: Winston Zhou / Xinhua News / Profimedia

Nekoliko američkih država proglasilo je vanredne situacije zbog oluje koja se formirala na Atlantskom okeanu u blizini Severne i Južne Karoline. Prognostičari su ukazali da će vremenska nepogoda nastaviti da se kreće ka državi Mejn. Guverneri ugroženih država su ograničili pristup putevima a severoistok države Masačusets je poplavljen, što je izazvalo prekid snadbevanja električnom energijom.

Najmanje 1.300 letova otkazano je na severoistoku Sjedinjenih Država pošto se taj deo države našao na udaru zimske oluje, objavio je Flightaware.com – internet stranica specijalizovana za praćenje avionskih letova.

Prema istom izvoru, odloženo je još najmanje 480 polazaka.

Obilne snežne padavine su u pojedinim oblastima stvorile nanose visine do 60 centimetara su, osim paralisanja aviosaobraćaja, uticale i da guverneri Roud Ajlenda i drugih država ograniče pristup putevima.

Situacija na ostrvu Nantuket u državi Masačusets se pogoršava budući da je njen severoistok poplavljen, što je izazvalo prekid snadbevanjem eletričnom energijom, objavili su lokalni zvaničnici.

Procenjuje se da je na tom području najmanje 56.000 domaćinstava bilo bez struje usled nevremena.

BONUS VIDEO: Snežna mećava u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar