Foto:EPA-EFE/MICK TSIKAS

Promena vremena u Hrvatskoj prekinula je talas vrućine, ali i donela pljuskove, ponegde i olujno nevreme praćeno jakim vetrom i gradom. Izdato je narandžasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a. Kako je najavljeno na nekim mestima će pasti i više od 70 litara po kvadratnom metru.

Tokom večeri u Zagrebu je počela da pada obilna kiša praćena jakim vetrom pa se očekuje da će napraviti nove probleme. Slabe tačke uvek su podvožnjaci, u kojima se nakuplja voda.

Za kratko vreme su neke ulice u gradu poplavljene.

Podsetimo, pre desetak dana u Zagrebu je padala jaka kiša koja je prouzrokovala velike probleme. Na teren su morale da izađu sve raspoložive vatrogasne snage zbog poplavljenih ulica i zgrada, a velikih problema bilo je i u saobraćaju.

Danas je snažno nevreme praćeno kišom, pljuskovima s grmljavinom i jakim vetrom a negde i gradom pogodilo Istru, posebno zapadnu obale istarskog poluostrva, odnosno područje Umaga i Poreča.

Nakon što je tokom dana na području Istre bilo lokalnih pljuskova, kasno poslepodne došlo je do nevremena na moru, koji je zahvatilo Italiju i šire riječko područje, a predveče je stiglo i u Istru, navode iz istarskog meteoportala Istramet.

Foto:Shutterstock

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znaci, a na Umag se sručilo olujno nevreme uz vetar brzine oko 150 km/h praćen pijavicama.

U Poreču je stablo palo tačno na čekaonicu na autobuskoj stanici i smrskalo je, ali na sreću niko nije stradao. Iako su obilne širom Istre preplavile saobraćaj, u policiji kažu da većih problema nije bilo.

U Karlovcu i Dugoj Resi stotinjak je intervencija na sanaciji oštećenih kuća i na uklanjanju polomljenih grana sa puteva što je posledica nevremena koje je započelo nešto pre 18 sati, pa se smirilo i u 21 sat ponovilo.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar