Foto:EPA-EFE/EVANGELOS BOUGIOTIS

Kratke, ali intenzivne oluje sa grmljavinom pogodile su delove Grčke. Nevreme je izazvalo poplave glavnih ulica u Atini i Solunu, a drveće je čupano iz korena u severnoj Grčkoj.

Za sada nema izveštaja o povređenima. Dramatični snimci stižu sa ostrva Andros, gde su ulice potpuno poplavljene. Na ostrvu Mikonos snimljena je pijavica.

U Solunu su zabeleženi grmljavina i grad. Uprkos kratkom nevremenu, istočni solunski putevi su poplavljeni. Vatrogasna brigada je ispumpavala vodu iz podruma i uklanjala drveće sa puteva. Slična situacija je bila i na poluostrvu Halkidiki, prenosi Greekreporter.

U Atini su poplave zatvorile ulice Pireos u oba smera pre nego što je policija nareidla njeno ponovno otvaranje. Problemi sa poplavama su prijavljeni na obalskoj aveniji Posidonos i na aveniji Vujlagmenis.

Nevreme je zahvatilo i Santorini, gde su u blatu na ulicama zarobljeni automobili.

U selu Ptolemaidi u severnoj Grčkoj i drugim obližnjim selima, meštani su prijavili poplave u podrumima kuća. Vatrogasci su morali da intervenišu u Epiru i Zapadnoj Makedoniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Padavine koje su pogodile Grčku su deo lošeg vremena koje će trajati do petka 26. avgusta.

Srpski turisti koji trenutno borave u Grčkoj su na društvenim mrežama objavljivali da su im operateri slali poruke na mobilne telefone, kako bi ih upozorili da će doći do olujnog nevremena.

BONUS VIDEO: „Najgore poplave u istoriji“: Padavine izazvale haos, osmoro mrtvih u Kentakiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare