Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu Foto: EPA-EFE/MENAHEM KAHANA / POOL

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu reagovao je danas na odluku UN da pokrene međunarodnu istragu o zločinima u Gazi. Netanjahu smatra da se ovim postupkom ohrabruju teroristi širom sveta.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Današnja sramotna odluka je još jedan primer anti – izraelske opsesije Ujedinjenih nacija. Još jednom je većina u Savetu za ljudska prava odbranila genocidnu terorističku organizaciju koja namerno targetira izraelske civile, dok istovremeno pretvara civile iz Gaze u ljudske štitove“, navodi se u saopštenju premijera Izraela.

Netanjahu je ocenio da „ova parodija ismeva međunarodno pravo i ohrabruje teroriste širom sveta“.

Savet UN za ljudska prava odlučio je danas o pokretanju međunarodne istrage o zločinima počinjenim tokom jedanaestodnevnog konflikta između Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi.

https://twitter.com/netanyahu/status/1397971484149178370?s=20

„Nema sumnje da Izrael ima pravo da brani svoje stanovnike. Međutim, Palestinci takođe imaju prava. Ista prava“, rekla je Visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bačele i pozvala izraelske vlasti da „odmah prekinu proces iseljavanja palestinskih porodica u skladu sa obavezama Izraela i na osnovu međunarodnog prava“.

Za pokretanje istrage glasale su 24 države, devet je bilo protiv, a 14 uzdržanih, čime je ovo telo UN usvojilo rezoluciju koju su podnele Organizacija za islamsku saradnji i palestinska delegacija pri Ujedinjenim nacijama.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar