Foto: Twitter/Srpsko narodno Vijeće

U zagrebačkom naselju Sveta Klara na zidu kod dečjeg igrališta otkrivena je gnusna poruka Srbima, treća u poslednjih nekoliko dana. Tokom jutra sramotni je grafit prefarban. Ipak, ostao je crtež navijača Dinama sa ustaškom kapom.

Ovo je od četvrtka treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bed Blu Bojsi izvesili transparent na kojemu je pisalo „Je*at ćemo srpske žene i decu“. Sve je objavljeno u petak, a juče su šestorica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

 

Istraga zbog pretećeg grafita u Borovju

 

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Tviter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi preteća poruka Srbima.

„U Vukovaru hrvatskome gradu,mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomiti, a ne samo tri. Ubi Srbina“, piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovje.

Zbog grafita sa pretećom porukom u naselju Borovje policija je počela kriminalističku istragu. Policija je podigla kaznenu prijavu i pritvorila šest osoba, među njima i 21-godišnjaka koji je izradio transparent sa govorom mržnje u zagrebačkoj Kustošiji. Osumnjičeni su za javno podsticanje na nasilje i mržnju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar